Kwaliteit LCD schermen


Een oerwoud aan verschillende schermen

Wij bieden twee kwaliteitsniveau schermen aan en dat zijn Origineel en OEM (Original Equipment Manufacturer) schermen.  Dit zijn schermen van de hoogst haalbare kwaliteit! Wij geven onze klanten altijd eerlijke en transparante informatie met betrekking tot de door ons aangeboden kwaliteit en een bijbehorende eerlijke prijs. Er zijn vandaag de dag vele verschillende gradaties in schermen te verkrijgen voor de iPhone en vaak wordt er met termen als “compatible”, “huismerk”, “origineel”,  “AA, AAA A+, A”, “high copy”,  etc. gestrooid zonder dat er precies duidelijk is wat nu de daadwerkelijke kwaliteit van het scherm is.

In de huidige markt worden er veel schermen van slechte of matige kwaliteit aangeboden als zijnde OEM-kwaliteit of origineel en op deze manier wordt de consument misleid.

Voor de gemiddelde consument is het meestal niet te zien wat voor kwaliteit scherm er wordt aangeboden, maar meestal is dit een goedkoop scherm. Het grootste nadeel van een goedkoop scherm
is dat u na verloop van tijd problemen krijgt met het scherm, de bezel (het frame waarmee het scherm in de iPhone gemonteerd wordt) laat los van het glas, verkleuringen in het scherm, het scherm werkt spontaan niet meer, de touch gevoeligheid van u scherm is niet meer zoals u dit gewend was etc. B ovendien is het glas breekbaarder van deze schermen.

Wij repareren al meer dan 8 jaren iPhone’s en beschikken dan ook over de kennis ervaring op het gebied van de iPhone schermen. Het inkopen van iPhone een origineel of OEM schermen is een bijna onmogelijk taak zonder de juiste contacten ervaring.

Er bestaan weinig producenten die iPhone OEM schermen produceren en leveren. De echte OEM schermen worden alleen bij afname vanaf 100, 1.000 of soms 10.000 stuks per keer en per iPhone type. U kunt zich dus voor stellen dat een reparatie bedrijf niet snel 100 of meer schermen in een keer afneemt van één type iPhone. Wij hebben zelf een webwinkel “techonderdelen.nl” en verkopen schermen door heel Nederland, op deze manier kunnen wij groter inkopen en daardoor de echte OEM schermen goedkoper aan de consument leveren.

“Compatible”, “Huismerk”, “High Copy”

Dit zijn allemaal schermen met een erg lage inkoop prijs en waar dus ook een vele malen hogere marge op zit voor reparateurs, deze schermen worden in de volksmond dan ook wel “China Clone” schermen genoemd. Dit zijn in China nagemaakte schermen van vaak zeer slechte kwaliteit.

A, A+
Veel reparateurs repareren uw iPhone met A of A+ schermen. Dit zijn doorgaans schermen welke glas schade hebben gehad, maar waarvan de LCD niet beschadigd was. Deze schermen worden verzameld en vervolgens opgestuurd naar china om daar vervolgens gerepareerd te worden (refurbished). In dit proces worden de schermen verwarmd en wordt het glas (in stukjes) van het LCD gescheiden met een warme snijdraad. Nadat het LCD paneel grondig is schoongemaakt wordt er een nieuwe glasplaat ongelijmd, welke vervolgens in een verwarmde vacuüm kamer wordt geplaatst om de luchtbellen tussen LCD en glasplaat te verwijden. Dit proces wordt “bonderen” genoemd.  Tot slot wordt de bezel er weer aan vast gelijmd en kan het scherm weer gebruikt worden. De grootste nadelen hiervan zijn het gebruik van slechte en goedkope glasplaatjes welke sneller breken en beschadigen. Ook de lijm waarmee de bezel wordt gemonteerd is meestal niet van de beste kwaliteit en kan op den duur loslaten (vooral als de iPhone in de zon ligt en zo wordt verwarmd). Tot slot kan bonderen van het iPhone scherm de touch gevoeligheid van het scherm (nadelig) beïnvloeden. Deze schermen lijken uiteindelijk origineel, maar dit is dus niet het geval.

AA:
Dit zijn lager geprijsde, maar kwalitatief redelijk goede schermen. De prijs van deze kwaliteit iPhone schermen kan relatief laag gehouden worden door het gebruik van een goedkoper LCD display.
Deze schermen hebben een iets andere kleurweergave en warmte afgifte. Het verschil in kleurenweergave is alleen te zien wanneer u er een origineel of OEM scherm naast legt. Voor de niet heel veel eisende consument presteert dit scherm prima.

AAA:
Deze gradatie schermen zijn de iets duurdere variant van de refurbished en AA kwaliteit iPhone schermen. Bij deze kwaliteit schermen wordt gebruik gemaakt van een OEM LCD display, afgewerkt met onderdelen van derden. Deze onderdelen van derden omvatten de glasplaat, digitizer en flexkabels.

OEM:
De hoogst verkrijgbare kwaliteit iPhone schermen en daardoor ook de hoogste inkoopprijs van alle verschillende gradaties. Deze schermen zijn afkomstig van dezelfde toeleveranciers die ook de schermen aan Apple leveren of schermen welke exact volgens dezelfde specificaties geproduceerd en gemonteerd worden . Volgens Apple mogen deze OEM schermen niet “Origineel” genoemd worden,
maar daar komt het in feite wel op neer. Wij noemen deze schermen op onze website en webwinkel “OEM”.